Spinaziesalade met geitenkaas en dadels

Ingrediënten

Voor 2 personen:

  • Spinazie – 300 gram
  • Walnoten – 1 handje
  • Geitenkaas – 100 gram
  • Dadels – 125 gram
  • Rode wijnazijn – 3 el
  • Citroensap – 3 el

In huis:

  • Honing
  • Rode ui
  • Olijfolie
  • Peper en zout

Categorie: Vegetarisch
Bereidingstijd: 15 minuten 

Hoe maak je het?

Verwarm de oven voor op 220 graden.

1) Was de spinazie en laat goed uitlekken. Snijd de rode ui in ringen en snijd de geitenkaas en dadels in plakken.

2) Leg de plakken geitenkaas in een ovenschaal. Zet de ovenschaal voor circa 5 minuten in de oven, totdat de geitenkaas een beetje zacht is.

3) Knijp de citroen uit in een kommetje en voeg de rode wijn azijn, honing en peper en zout toe. Roer het geheel goed door elkaar tot een dressing.

4) Verdeel de spinazie over de borden. Verdeel hier vervolgens de rode ui, dadels, geitenkaas en walnoten overheen en serveer samen met de dressing.