Bloemkoolsoep met garnalen

Ingrediënten

Voor 2 personen:

  • Bloemkool – 1 suk
  • Peterselie – 1 handje
  • Pistoletjes – 2 stuks
  • Hollandse garnalen –100 gram
  • Volle melk – 75 ml
  • Groentebouillon – half blokje

In huis:

  • Mosterd
  • Knoflook
  • Ui
  • Olijfolie
  • Peper en zout

Categorie: Vis
Bereidingstijd: 25 minuten

Hoe maak je het?

Breng een pan met 400 milliliter water aan de kook en verwarm de oven voor op 180 graden.

1) Pel en snipper de knoflook en ui. Snijd de bloemkool is roosjes.

2) Verhit een scheutje olijfolie in een pan en fruit de ui en knoflook aan. Voeg de bloemkool toe en bak enkele minuten mee.

3) Doe het groentebouillon blokje in de pan met inmiddels kokende water en roer door elkaar. Voeg dit bij de pan met de bloemkool, en voeg hier vervolgens peper, zout, en de helft van de peterselie aan toe en laat het geheel 15 minuten koken.

4) Snijd ondertussen de pistoletjes in blokjes. Bekleed de bakplaat met bakpapier en bestrooi de blokjes brood met olijfolie, peper en zout. Bak in 15 minuten knapperig en bruin.

5) Haal de pan van het vuur. Voeg de melk en mosterd toe aan de pan en pureer het geheel tot soep. Verdeel de soep over de kommetjes. Garneer de soep met de garnalen, de overgebleven peterselie en de croutons.