Pulled chicken wraps

Ingrediënten

Voor 2 personen:

  • Tomaten – 2 stuks
  • Paprika – 1 stuk
  • Avocado – 1 stuk
  • Paprikapoeder – 2 tl
  • Wraps – 4 stuks
  • Kipfilet – 2 stuks
  • Volle kwark – 2 el
  • Citroensap – 2 tl
  • Sriracha saus – 2 tl

In huis:

  • Rode ui
  • Olijfolie
  • Peper en zout

Categorie: Kip
Bereidingstijd: 30 minuten

Hoe maak je het?

Zet een pan met water op het vuur.

1) Voeg de kipfilets (in hun geheel) bij de pan met het water als het water kookt. Laat de kipfilets 20 minuten koken.

2) Snijd ondertussen de rode ui in kleine stukken. Verwijder het binnenste gedeelte uit de tomaat en snijd in kleine stukken. Doe de tomaat en de ui samen in een kom en voeg er een beetje olijfolie en peper en zout aan toe.

3) Pel de avocado en pureer samen met de citroensap en volle kwark tot een glad geheel.

4) Haal de kipfilets uit de pan met water en pull ze met 2 vorken tot kleine stukjes. Tip: de kipfilet is ook te pullen met een handmixer. Verdeel de paprikapoeder en sriracha saus over de pulled chicken. Verhit een flinke scheut olijfolie in een koekenpan en bak de pulled chicken totdat het lekker knapperig is.

5) Verwarm de wraps in de magnetron en beleg met de avocado saus, het tomaat-ui mengsel en de pulled chicken.