Courgetti met garnalen

Ingrediënten

Voor 2 personen:

  • Rode peper – half stuk
  • Courgette – 2 stuks
  • Avocado – 1 stuk
  • Cherry tomaten – 250 gram 
  • Peterselie – 1 handje
  • Pijnboompitten – 1 handje
  • Wokgarnalen (met knoflook) – 200 gram
  • Volle kwark – 2 el
  • Citroensap – 2 tl

In huis:

  • Olijfolie
  • Peper en zout

Categorie: Vis
Bereidingstijd: 25 minuten

Hoe maak je het?

Verwarm de oven voor op 220 graden.

1) Snijd de rode peper in kleine stukken en snijd de peterselie fijn. Rasp (of snijd) de courgettes in de lengte zodat er lange courgette slierten (courgetti) ontstaan.

2) Pel de avocado en pureer samen met de citroensap en volle kwark tot een glad geheel.

3) Vet een ovenschaal in met olijfolie en leg de cherry tomaten hierin. Besprenkel met peper en zout. Gril de tomaatjes 20 minuten in de voorverwarmde oven.

4) Doe de rode peper, peterselie en de garnalen in een kom en meng het goed met elkaar. Verhit een scheutje olijfolie in een pan en roerbak de garnalen ongeveer 3 minuten. Voeg vervolgens de courgetti toe en bak enkele minuten mee.

5) Verdeel de courgetti met garnalen over de borden. Verdeel hier vervolgens de cherry tomaten en avocado saus over.