Zalm teriyaki

Ingrediënten

Voor 2 personen:

  • Bosui – 2 stengels
  • Broccoli – 1 stronk
  • Wok noedels – 300 gram
  • Cashewnoten – 1 handje
  • Sesamzaadjes – 1 el
  • Zalm – 160 gram
  • Teriyaki saus – 75 ml

In huis:

  • Knoflook
  • Olijfolie
  • Peper en zout

Categorie: Vis
Bereidingstijd: 30 minuten

Hoe maak je het?

Breng een pan met water aan de kook.

1) Doe de zalmmoot samen met de helft van de teriyaki saus in een lage kom. Laat het geheel 15 minuten marineren in de koelkast.

2) Snijd ondertussen de roosjes van de broccoli. En snijd de bosui in plakjes.

3) Voeg de broccoli in de pan met het inmiddels kokende water en kook in 4 minuten gaar.

4) Verhit een koekenpan en bak de zalm circa 8 minuten. Strooi op het laatst de sesamzaadjes over de zalmmoot.

5) Verhit ondertussen een scheutje olijfolie in een koekenpan en fruit de knoflook aan. Voeg hier vervolgens de andere helft van de teriyaki saus aan toe en verwarm. Voeg de wok noedels toe aan de pan met de teriyaki saus en roerbak de noedels in 2 minuten gaar.

6) Verdeel de gemarineerde noedels over de borden, gevolgd door de broccoli en de gebakken zalm. Garneer met de bosui en cashewnoten.