Plaatpizza met gegrilde peer en gorgonzola

Ingrediënten

Voor 2 personen:

  • Peren – 2 stuks
  • Pizzadeeg (incl. tomatensaus) – 1 stuk
  • Walnoten – 1 handje
  • Pizzakaas – 100 gram
  • Gorgonzola – 75 gram

In huis:

  • Rode ui
  • Olijfolie

Categorie: Vegetarisch
Bereidingstijd: 10 minuten (+ 20 minuten in de oven)

Hoe maak je het?

Verwarm de oven voor op 200 graden.

1) Pel en snijd de rode ui in ringen, snijd de peer in plakken en snijd de gorgonzola in plakken.

2) Haal het pizzadeeg uit de verpakking en rol uit. Smeer de bodem dunnetjes in met de tomatensaus. Let op dat je niet teveel tomatensaus over de bodem verdeelt anders kan de bodem zompig worden.

3) Bekleed de bodem met een laag pizzakaas. Verdeel vervolgens de gorgonzola plakken en ui ringen over de bodem. Doe het geheel 20 minuten in de oven.

4) Verhit ondertussen een scheutje olijfolie in een grillpan en gril de plakken peer aan beide kanten.

5) Haal de pizza uit de oven als de randjes mooi bruin zijn en alle kaas gesmolten. Verdeel de peer en walnoten over de pizza.