Gehaktballetjes in tomatensaus

Ingrediënten

Voor 2 personen:

  • Tijm – 1 handje
  • Rode peper – half stuk
  • Ciabatta – half brood
  • Paneermeel – 4 el
  • Rundergehakt – 300 gram
  • Passata di pomodoro – 500 gram
  • Eieren – 1 stuk
  • Oregano – 1 tl
  • Nootmuskaat – 1 tl

In huis:

  • Ui
  • Olijfolie
  • Peper en zout

Categorie: Vlees
Bereidingstijd: 30 minuten

Hoe maak je het?

Verwarm de oven voor op 220 graden.

1) Pel en versnipper de ui (heel klein). Snijd de rode peper in kleine stukjes.

2) Doe het gehakt samen met het ui, rode peper, ui, 2 eetlepels paneermeel, oregano, nootmuskaat, de helft van de tijm en zout en peper in een kom en kneed door elkaar. Vorm mooie ronde ballen van het gehaktmengsel. Doe de overige paneermeel in een diep bord en rol de gehaktballen door de paneermeel.

3) Verhit een scheutje olijfolie in een braadpan en bak de gehaktballen circa 4 minuten op hoog vuur rondom bruin. Voeg de passata di pomodoro toe aan de pan met gehaktballen en breng aan de kook. Laat het geheel 15 minuten op zacht vuur koken.

4) Doe ondertussen de ciabatta in de oven en bak in 7 minuten af.

5) Verdeel de gehaktballen in tomatensaus over de borden en garneer met de overgebleven tijm. Serveer samen met het ciabatta brood.