Met quacamole gevulde zoete aardappel

Ingrediënten

Voor 2 personen:

  • Avocado – 1 stuk
  • Tomaat – 2 stuks
  • Spinazie – 100 gram
  • Rode peper – half stuk
  • Zoete aardappel – 3 stuks
  • Amandelen – 1 handje
  • Citroensap – 1 el

In huis:

  • Rode ui
  • Olijfolie
  • Peper en zout

Categorie: Vegetarisch
Bereidingstijd: 30 minuten

Hoe maak je het?

Breng een pan met water aan de kook.

1) Snijd de rode ui in kleine stukken. Verwijder het binnenste gedeelte uit de tomaat en snijd in kleine stukken. Doe de tomaat en de ui samen in een kom en voeg er een beetje olijfolie en peper en zout aan toe.

2) Was de zoete aardappelen en doe ze in de pan met inmiddels kokend water. Kook de aardappelen in 15 tot 20 minuten gaar.

3) Pel ondertussen de avocado en doe deze samen met de rode peper en 1 eetlepel citroensap in de keukenmachine. Meng totdat je guacamole hebt.

4) Giet de aardappelen af en snijd ze open. Verdeel de spinazie over de zoete aardappelen en verdeel hier vervolgens de quacamole en het rode ui-tomaat mengsel over. Garneer de zoete aardappel met de amandelen.