Paella met pulled chicken

Ingrediënten

Voor 2 personen:

  • Doperwten – 200 gram
  • Rode paprika – 1 stuk
  • Oranje paprika – 1 stuk
  • Tomaten – 2 stuks
  • Citroen – half stuk
  • Paella rijst – 150 gram
  • Kipfilet – 2 stuks
  • Witte wijn – 125 ml
  • Saffraan – 1 zakje
  • Paprika poeder – 2 tl
  • Groentebouillon – half blokje

In huis:

  • Ui
  • Olijfolie
  • Peper en zout

Categorie: Kip
Bereidingstijd: 30 minuten

Hoe maak je het?

Breng twee pannen met water aan de kook en breng een pan met 300 milliliter water aan de kook.

1) Pel en snipper de ui. Verwijder de binnenkant van de tomaat en snijd in stukjes. Snijd de paprika’s in stukjes en snijd de citroen in partjes.

2) Doe het groentebouillon blokje in de pan met 300 milliliter inmiddels kokende water en roer door elkaar.

3) Verhit een scheutje olijfolie in een (paella)pan en fruit de ui aan. Voeg vervolgens de paprika toe en bak enkele minuten. Voeg vervolgens de paella rijst en saffraan toe en bak mee totdat de rijstkorrels glanzen. Blus de rijst af met witte wijn. Voeg vervolgens de groentebouillon toe en laat de rijst op zacht vuur 15 minuten koken. Voeg als laatste de tomaten en doperwten bij de paella en bak deze nog enkele minuten mee.

3) Voeg de kipfilets (in hun geheel) bij de pan met het inmiddels kokende. Haal de kipfilets na 20 minuten uit de pan met water en pull ze met 2 vorken tot kleine stukjes. Tip: de kipfilet is ook te pullen met een handmixer. Verdeel de paprikapoeder en peper en zout over de pulled chicken. Verhit een flinke scheut olijfolie in een koekenpan en bak de pulled chicken totdat het lekker knapperig is.

4) Verdeel de pulled chicken over de paella en serveer met de citroen partjes.