Spaghetti met kokkels en zeekraal
Ingrediënten
Voor 4 personen:
- Peterselie – 4 handen
- Zeekraal – 100 gram
- Bliss tomaten – 500 gram
- Rode peper – 1 stuk
- Verse spaghetti – 500 gram
- Kokkels – 1 kg
- Witte wijnazijn – 2 el
In huis:
- Sjalot – 1 stuk
- Knoflook – 2 tenen
- Olijfolie – 4 el
- Peper en zout – naar keuze
Categorie: Vis
Bereidingstijd: 25 minuten
Hoe maak je het?
ONTWIKKELD IN SAMENWERKING MET LANDMARKT.
Breng een pan met water en een snufje zout aan de kook.
1) Pel en snipper de sjalot en knoflook. Was de bliss tomaten en snijd in de lengte doormidden. Snijd de rode peper klein. Pluk de peterselie en was de kokkels.
2) Verhit 2 eetlepels olijfolie in een pan en bak de sjalotjes met een beetje peper (ca. 2 minuten). Voeg de knoflook en rode peper toe en bak even mee. Blus het geheel af met de witte wijnazijn en 2 eetlepels water. Voeg vervolgens de gehalveerde bliss tomaten en kokkels toe. Zet de deksel op de pan en laat het geheel op laag vuur koken. Voeg na ca. 5 minuten de zeekraal en de helft van de peterselie toe. Kook het geheel totdat de kokkels geopend zijn. Breng eventueel op smaak met peper en zout naar keuze.
3) Kook de verse spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet af. Meng 2 eetlepels olijfolie door de spaghetti en voeg de spaghetti bij de gekookte kokkels.
4) Verdeel de spaghetti met kokkels over de borden en garneer met de overgebleven peterselie.