Sliptong in botersaus met gebakken kappertjes

Ingrediënten

Voor 4 personen:

  • Citroen – 1 stuk
  • Peterselie – 2 handen
  • Gember – 1 cm
  • Groene asperges – 600 gram
  • Aardappelen – 600 gram
  • Sliptong – 4 stuks
  • Kappertjes – 4 el
  • Boter – 100 gram
  • Zonnebloemolie – 200 ml

In huis:

  • Olijfolie – 2 el
Sliptong in botersaus met gebakken kappertjes

Categorie: Vis
Bereidingstijd: 30 minuten

Hoe maak je het?

ONTWIKKELD IN SAMENWERKING MET LANDMARKT.

Breng een pan met water aan de kook. Verwarm de oven voor op de hoogste grillstand (ongeveer 220 graden).

1) Was de aardappelen en boen ze schoon. Snijd de kopjes van de groene asperges en snijd de citroen in plakjes. Pluk de peterselie.

2) Doe de aardappelen in de pan met inmiddels kokend water en kook 15 minuten. Giet de aardappelen af en snijd in dunne plakjes. Verhit vervolgens een flinke mespunt boter (20 gram) in een pan en bak de aardappel schijfjes krokant.

3) Verhit 200 milliliter zonnebloemolie in een pannetje. De zonnebloemolie is goed warm als de olie gaat spetteren als je er een druppel water in laat vallen. Bak de kappertjes en peterselie in de zonnebloemolie en haal met een spatel uit de olie.

4) Leg de sliptongen op een ovenblad en smeer aan beide kanten in met olijfolie en peper en zout. Verdeel hier de schijfjes citroen over. Doe de sliptongen ongeveer 8 minuten in de inmiddels voorverwarmde oven.

5) Verhit ondertussen in een grillpan 1 eetlepel olijfolie en grill de groene asperges.

6) Verhit ook in een sauspannetje 50 gram boter en laat op laag vuur bruin worden. Voeg hier de gember en peper en zout naar keuze toe.

7) Haal de sliptong uit de oven en verdeel de botersaus eroverheen. Garneer met de gebakken kappertjes en peterselie. Serveer samen met de krokant gebakken aardappeltjes en groene asperges.