Gebakken zalm met honing-mosterdsaus
Ingrediënten
Voor 4 personen:
- Citroen – 1 stuk
- Dille – 2 handen
- Cherrytomaten aan tak – 500 gram
- Sugarsnaps – 500 gram
- Zalmmoten – 4 stuks
- Honing – 2 el
- Mosterd – 2 el
In huis:
- Olijfolie – 6 el
- Knoflook – 2 tenen
- Peper en zout – naar keuze

Categorie: Vis
Bereidingstijd: 20 minuten
Hoe maak je het?
ONTWIKKELD IN SAMENWERKING MET LANDMARKT.
Breng een pan met water aan de kook.
1) Pel en pers de knoflook. Rasp de citroen. Was de sugarsnaps en verwijder de puntjes en eventuele draden. Pluk de dille.
2) Bestrooi de zalm met peper en zout en smeer in met 1 teen knoflook, 1 hand dille en de citroenrasp. Verdeel hier vervolgens 2 eetlepels olijfolie over.
3) Meng in een bakje de 1 teen knoflook, 1 hand dille, 2 eetlepels mosterd, 2 eetlepels honing en 2 eetlepels olijfolie.
4) Doe de sugarsnaps in de pan met inmiddels kokend water en kook in ongeveer 4 minuten beetgaar.
5) Verhit 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan en bak de zalmmoten in ongeveer 8 minuten gaar (beide kanten). Voeg de laatste 4 minuten de cherrytomaten aan tak toe aan de pan.
6) Verdeel de sugarsnaps over de borden, gevolgd door de zalm en cherrytomaten en serveer met de honing-mosterdsaus.