Truffel kaasfondue

Ingrediënten

Voor 4 personen:

  • Paddenstoelen – 200 gram
  • Geschrapte worteltjes – 100 gram
  • Cherrytomaten – 250 gram
  • Nootmuskaat – 2 tl
  • Citroen – 1 stuk
  • Meergranen stokbrood – 1 stuk
  • Maizena – 1 el
  • Emmentaler – 400 gram
  • Gruyère – 200 gram
  • Truffelkaas – 200 gram
  • Witte wijn – 200 ml
  • Truffelolie – 1 el

In huis:

  • Knoflook – 1 teen
  • Zwarte peper – 2 snufjes
Truffel kaasfondue

Categorie: Vegetarisch
Bereidingstijd: 25 minuten 

Hoe maak je het?

ONTWIKKELD IN SAMENWERKING MET LANDMARKT.

1) Pel de knoflook. Snijd de stokbrood in sneetjes. Maak de paddenstoelen schoon. Was de cherrytomaten en geschrapte worteltjes.

2) Snijd de randen van de kazen (emmentaler, gruyère en truffel) en rasp de kazen in grove stukken.

3) Verhit 1 eetlepel truffelolie in een (kaasfondue)pan en wrijf de pan in met de knoflook. Voeg de wijn aan de pan toe en verhit kort. Voeg vervolgens alle kazen, nootmuskaat, zwarte peper en het sap van de citroen toe en laat de kazen op zacht vuur smelten.

4) Meng de maïzena met 2 eetlepels water en voeg dit al roerend toe aan de kaasfondue zodat de kaasfondue goed bindt.

5) Zet het stokbrood, de paddenstoelen, de cherrytomaten en de wortels op tafel en zet ook de kaasfondue op tafel (houd warm met een brandertje of waxine lichtjes).