Mushroom wellington

Ingrediënten

Voor 4 personen: 

  • Portobello’s – 4 stuks
  • Kastanjechampignons – 250 gram
  • Baby spinazie – 300 gram
  • Tijm – 2 handen
  • Bladerdeeg – 9 plakken
  • Eieren – 1 stuk

In huis:

  • Mosterd – 1 el
  • Uien – 2 stuks
  • Olijfolie – 3 el
Mushroom wellington

Categorie: Vegetarisch
Bereidingstijd: 45 minuten (+ 35 minuten in de oven)

Hoe maak je het?

ONTWIKKELD IN SAMENWERKING MET LANDMARKT.

1) Pel en snipper de uien. Snijd de kastanjechampignons klein. Pluk de tijm. Klop het ei met een vork los.

2) Verhit 1 eetlepel olijfolie in een pan en fruit de uien op laag vuur aan. Voeg de kastanjechampignons toe. Doe de uien en champignons in een bakje en laat afkoelen.

3) Verhit nog 1 eetlepel in de pan en voeg de spinazie toe. Bak de spinazie totdat die geslonken is. Doe de spinazie in een bakje en laat afkoelen. Knijp het vocht eruit.

4) Verhit vervolgens nog 1 eetlepel in de pan en bak de portobello’s circa 4 minuten aan beide kanten. Laat de portobello’s uitlekken op een stuk keukenpapier. Dep de portobello’s goed droog.

5) Leg de bladerdeegplakken uit en laat ontdooien. Maak de bladerdeegplakken aan elkaar vast, zodat je een groot vierkant hebt.

6) Bekleed een bakplaat met bakpapier en smeer in met een klein beetje boter. Leg het bladerdeegvel op de bakplaat. Verdeel hier vervolgens de inmiddels afgekoelde uien, kastanjechampignons, spinazie, portobello’s, mosterd en de helft van de tijm over.

7) Vouw het bladerdeeg voorzichtig dicht en snijd schuin in. Verdeel het losgeklopte ei over de bovenkant. Zet het geheel 35 minuten in de oven. Haal uit de oven en garneer met de overgebleven tijm.