Gevulde pompoenrollade met parelcouscous

Ingrediënten

Voor 4 personen:

  • Flespompoen – 1 stuk
  • Spinazie – 200 gram
  • Peterselie – 2 handen
  • Parelcouscous – 200 gram
  • Pijnboompitten – 30 gram
  • Zongedroogde tomaten – 1 pot
  • Groentebouillon – 1 blokje
  • Optioneel: Geitenkaas – 125 gram

In huis:

  • Olijfolie – 3 el
  • Knoflook – 1 teen
  • Rode ui – 1 stuk
Gevulde pompoenrollade met parelcouscous en zongedroogde tomaten

Categorie: Vegetarisch
Bereidingstijd: 25 minuten (+ 85 minuten in de oven)

Hoe maak je het?

ONTWIKKELD IN SAMENWERKING MET LANDMARKT.

Verwarm de oven voor op 200 graden.

1) Snijd de flespompoen in de lengte doormidden en verwijder de zaden en draden. Leg de stukken pompoen met de binnenkant naar boven op een bakplaat en besprenkel met 1 eetlepel olijfolie. Zet 60 minuten in de oven.

2) Pel en snipper ondertussen de knoflook en de rode ui. Giet de zongedroogde tomaten af en snijd in stukjes.

3) Verhit 1 eetlepel olijfolie in een pan en fruit en knoflook en rode ui aan. Voeg de spinazie toe en bak totdat de spinazie helemaal geslonken is. Doe de spinazie in een vergiet en pers het vocht eruit.

4) Breng een pan met 750 milliliter water aan de kook en kook de parelcouscous samen met het groentebouillonblokje ca. 7 minuten. Giet af.

5) Haal de pompoen uit de oven en hol de pompoen verder uit. Vul de pompoen helften met de spinazie, zongedroogde tomaten en parelcouscous. Leg de 2 helften op elkaar en bindt met een rolladetouw aan elkaar. Doe het geheel nogmaals 25 minuten in de oven.

6) Bak de pijnboompitten in een koekenpan (zonder olijfolie) lichtbruin.

7) Haal de gevulde pompoenrollade uit de oven en snijd in plakken. Garneer met de pijnboompitten, peterselie (en geitenkaas).