Aubergine met kerrieyoghurt van Ottolenghi
Ingrediënten
Voor 2 personen:
- Aubergines – 2 stuks
- Rucola – 40 gram
- Kerriepoeder – 2 tl
- Kurkuma – 1 tl
- Gemalen komijnzaad – 1 tl
- Limoen – half stuk
- Granaatappelpitjes – 50 gram
- Griekse yoghurt – 100 gram
In huis:
- Rode ui – 1 stuk
- Olijfolie – 3 el
- Peper en zout – naar keuze
Categorie: Vegetarisch
Bereidingstijd: 20 minuten (+ 45 minuten in de oven)
Hoe maak je het?
Verwarm de oven voor op 220 graden.
1) Snijd de aubergines in plakken (ca. 2 cm dik). Snijd de rode ui in ringen.
2) Verdeel de aubergine plakken over een ovenplaat en besprenkel met 2 eetlepels olijfolie. Breng op smaak met peper en zout en zet voor 45 minuten in de oven.
3) Doe de Griekse yoghurt in een kom en voeg 1 theelepel kerriepoeder, 1 theelepel kurkuma, het sap van een halve limoen en peper en zout naar keuze toe. Meng door elkaar.
4) Verhit 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan en bak de uienringen. Voeg 1 theelepel kerriepoeder toe en bak nog circa 2 minuten.
5) Verdeel de rucola over de borden, gevolgd door de aubergines, granaatappelpitjes en uienringen. Serveer met de kerrieyoghurt.