Aubergine met kerrieyoghurt van Ottolenghi

Ingrediënten

Voor 2 personen:

  • Aubergines – 2 stuks
  • Rucola – 40 gram
  • Kerriepoeder – 2 tl
  • Kurkuma – 1 tl
  • Gemalen komijnzaad – 1 tl
  • Limoen – half stuk
  • Granaatappelpitjes – 50 gram
  • Griekse yoghurt – 100 gram

 

In huis:

  • Rode ui – 1 stuk
  • Olijfolie – 3 el
  • Peper en zout – naar keuze
Aubergine met kerrieyoghurt van Ottolenghi

Categorie: Vegetarisch
Bereidingstijd: 20 minuten (+ 45 minuten in de oven)

Hoe maak je het?

Verwarm de oven voor op 220 graden.

1) Snijd de aubergines in plakken (ca. 2 cm dik). Snijd de rode ui in ringen.

2) Verdeel de aubergine plakken over een ovenplaat en besprenkel met 2 eetlepels olijfolie. Breng op smaak met peper en zout en zet voor 45 minuten in de oven.

3) Doe de Griekse yoghurt in een kom en voeg 1 theelepel kerriepoeder, 1 theelepel kurkuma, het sap van een halve limoen en peper en zout naar keuze toe. Meng door elkaar.

4) Verhit 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan en bak de uienringen. Voeg 1 theelepel kerriepoeder toe en bak nog circa 2 minuten.

5) Verdeel de rucola over de borden, gevolgd door de aubergines, granaatappelpitjes en uienringen. Serveer met de kerrieyoghurt.