Doperwtensoep met munt

Ingrediënten

Voor 2 personen:

  • Doperwten – 250 gram
  • Munt – 1 handje
  • Aardappelen – 300 gram
  • Ciabatta– half brood
  • Groentebouillon – half blokje

In huis:

  • Knoflook
  • Ui
  • Olijfolie
  • Peper en zout

Categorie: Vegetarisch
Bereidingstijd: 25 minuten

Hoe maak je het?

Breng een pan met 500 milliliter water aan de kook en verwarm de oven voor op 200 graden.

1) Pel en snipper de knoflook en ui. Schil de aardappelen en snijd in grove stukken.

2) Verhit een scheutje olijfolie in een pan en fruit de ui en knoflook aan. Voeg doperwten en aardappelen toe en bak enkele minuten mee. 

3) Doe het groentebouillon blokje in de pan met inmiddels kokende water en roer door elkaar. Voeg dit bij de pan met de doperwten en aardappelen en voeg hier vervolgens peper en zout aan toe en laat het geheel 15 minuten koken.

3) Doe de ciabatta in de oven en bak in 7 minuten af.

4) Haal de pan van het vuur en pureer de soep. Verdeel de soep over de kommetjes en garneer de soep met de munt en serveer met het ciabatta brood.