Zuurkooltaart met rookworst

Ingrediënten

Voor 2 personen:

  • Appel – 1 stuk
  • Bladerdeeg – 5 plakken
  • Rookworst – 1 stuk (100 gram)
  • Kruidenkaas – 75 gram
  • Wijnzuurkool met spek – 250 gram

In huis:

  • Olijfolie
  • Peper en zout

Categorie: Vlees
Bereidingstijd: 10 minuten (+ 25 minuten in de oven)

Hoe maak je het?

Verwarm de oven voor op 200 graden.

1) Haal de bladerdeeg plakken uit de diepvries en leg ze uit zodat ze kunnen ontdooien.

2) Schil de appel en snijd in kleine blokjes. Haal de rookworst uit de verpakking en snijd in plakken.

3) Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en voeg hier de wijnzuurkool met spek aan toe en bak dit enkele minuten. Voeg hier de gesneden appel, gesneden rookworst en kruidenkaas aan toe en meng goed door elkaar. Breng het mengsel op smaak met peper en zout.

4) Verwijder het plastic van de bladerdeeg en plak de bladerdeeg plakken aan elkaar zodat het een grote lap wordt. Verdeel het zuurkoolmengsel over de bladerdeeg en vouw de bladerdeeg dicht. Zet het geheel 25 minuten in de inmiddels voorverwarmde oven. Klaar is kees!