Zoete aardappel chili
Ingrediënten
Voor 2 personen:
- Rode peper – half stuk
- Zoete aardappel – 3 stuks
- Courgette – 1 stuk
- Koriander – naar keuze
- Couscous – 150 gram
- Zure room – 50 gram
- Gepelde tomaten – 400 gram
- Kidneybonen – 310 gram
In huis:
- Knoflook – 1 teen
- Ui – 1 stuk
- Olijfolie – 1 el
- Peper en zout – naar keuze
Categorie: Vegetarisch
Bereidingstijd: 20 minuten
Hoe maak je het?
1) Snipper de ui en pers de knoflook. Snijd de rode peper in kleine stukken. Snijd de zoete aardappel en courgette in stukken.
2) Verhit een scheutje olijfolie in een pan en fruit de ui en knoflook aan. Voeg de zoete aardappel toe en bak rondom bruin. Voeg vervolgens de rode peper en courgette toe en bak enkele minuten mee. Voeg de gepelde tomaten toe. Breng de saus op smaak met peper en zout en laat circa 10 minuten met de deksel op de pan zachtjes koken. Roer af en toe door.
3) Kook vervolgens de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.
4) Spoel de kidneybonen af onder de kraan en laat ze goed uitlekken. Voeg de bonen toe aan de saus en warm dit nog enkele minuten mee.
5) Verdeel de couscous over de borden, gevolgd door de zoete aardappel chili en garneer met de zure room en koriander.