Pittige spitskool aardappel bowl
Ingrediënten
Voor 2 personen:
- Rode peper – half stuk
- Paprikapoeder pikant – 1 el
- Limoen – half stuk
- Spitskool – 1 stuk
- Aardappelpartjes – 500 gram
- Tahin – 1 el
- Mosterd – 1 el
- Rode wijnazijn – 1 el
In huis:
- Boter – 1 flinke mespunt
- Olijfolie – 2 el
- Zout en peper – naar keuze
Categorie: Vegetarisch
Bereidingstijd: 25 minuten
Hoe maak je het?
1) Snijd de rode peper klein. Snijd de spitskool.
2) Verhit 1 flinke mespunt boter in een koekenpan en bak de aardappelpartjes krokant in 10 tot 15 minuten.
3) Verhit 1 eetlepel olijfolie in een pan en bak de rode peper. Voeg vervolgens de spitskool toe en bak kort mee. Breng op smaak met het sap van een kwart limoen, paprikapoeder en peper en zout naar keuze.
4) Doe de tahin, mosterd, rode wijnazijn, 1 eetlepel olijfolie en het sap van een kwart limoen in een kommetje en meng tot dressing.
5) Verdeel de spitskool over de borden, gevolgd door de aardappelpartjes. Serveer met de tahin-mosterd dressing.