Parelcouscous met mozzarella, pancetta en artisjok
Ingrediënten
Voor 2 personen:
- Spinazie – 200 gram
- Venkelzaad – 2 tl
- Parelcouscous – 150 gram
- Pancetta – 80 gram
- Mozzarella – 1 bol
- Artisjokharten – 1 blik
- Bouillonblokje – half stuk
In huis:
- Rode ui – 1 stuk
- Olijfolie – 1 el
- Peper en zout – naar keuze
Categorie: Vlees
Bereidingstijd: 20 minuten
Hoe maak je het?
Breng een pan met water aan de kook.
1) Pel en snipper de knoflook en rode ui. Haal de mozzarella uit de verpakking en snijd in plakken. Giet de artisjok af en snijd in stukken.
2) Doe de parelcouscous en het bouillonblokje in de pan met het inmiddels kokende water en roer goed door. Kook de couscous in 10 minuten gaar. Giet de couscous af.
3) Bak ondertussen de pancetta in een koekenpan, totdat de pancetta krokant is.
4) Verhit 1 eetlepel olijfolie in een pan en fruit de rode ui aan. Voeg de spinazie en artisjok toe en bak totdat de spinazie geslonken is. Voeg de parelcouscous, venkelzaad en peper en zout naar keuze toe.
5) Verdeel de couscous over de borden. Verdeel vervolgens de mozzarella en pancetta over de borden.