Mexicaanse rijst
Ingrediënten
Voor 2 personen:
- Rode peper – half stuk
- Avocado – 1 stuk
- Koriander – 1 handje
- Limoen – 1 stuk
- Tomaten – 4 stuks
- Zilvervliesrijst – 150 gram
- Passata di pomodoro – 500 gram
- Bouillonblokje – half stuk
In huis:
- Knoflook – 1 teen
- Ui – 1 stuk
- Olijfolie – 1 el
- Peper en zout – naar keuze
Categorie: Vegetarisch
Bereidingstijd: 25 minuten
Hoe maak je het?
1) Pel en snipper de knoflook en ui. Snijd de rode peper klein. Was de tomaten en snijd in stukjes. Pel de avocado en snijd in plakken. Pluk de koriander en snijd de limoen in partjes.
2) Verhit 1 eetlepel olijfolie in een pan en fruit de knoflook en ui aan. Voeg de rode peper toe en bak even mee. Voeg de rijst, passata di pomodoro en bouillonblokje toe en breng aan de kook. Breng op smaak met peper en zout. Laat het geheel 15 minuten op laag vuur onder een deksel koken.
3) Voeg de tomaten toe en verwarm het geheel enkele minuten door.
4) Verdeel de rijst in tomatensaus over de borden, gevolgd door de avocado en de koriander. Serveer met de limoen.