Zoete aardappelstamppot met geitenkaas

Ingrediënten

Voor 2 personen:

  • Rucola – 30 gram
  • Zoete aardappel – 3 stuks
  • Amandelen – 1 handje
  • Geitenkaas – 125 gram
  • Gegrilde rode paprika – 200 gram

In huis:

  • Knoflook
  • Sjalotje
  • Olijfolie 
  • Peper en zout

Categorie: Vegetarisch
Bereidingstijd: 30 minuten

Hoe maak je het?

Verwarm de oven voor op 200 graden en breng een pan met water aan de kook.

1) Schil de zoete aardappelen en snijd ze in grote stukken. Doe de aardappelen in de pan met kokend water, voeg een snuifje zout toe en kook ze in 15 minuten gaar.

2) Pers de knoflook en versnipper het sjalotje. Fruit dit aan in een pan. Dep vervolgens de geroosterde rode paprika droog en snijd in stukken. Voeg dit toe aan de pan.

3) Giet de zoete aardappel af en pureer tot een stamppot. Voeg een klontje boter toe om de stamppot iets smeuïger te maken.

4) Doe de zoete aardappelstamppot in een ovenschaal en verdeel hier vervolgens de geroosterde paprika over. Haal het stuk geitenkaas uit de verpakking en leg dit ook in de ovenschaal. Zet het geheel ongeveer 5 minuten in de oven, totdat de geitenkaas ietwat gesmolten is.

5) Serveer de zoete aardappelstamppot op een bedje van rucola en garneer met amandelen.