Zoete aardappel stamppot met feta en chorizo
Ingrediënten
Ingrediënten voor 4 personen:
- Zoete aardappels – 8 stuks
- Rucola – 80 gram
- Paprikapoeder – 2 tl
- Pijnboompitten – 60 gram
- Feta – 150 gram
- Chorizo – 200 gram
- Bouillonblokje (groente) – half stuk
In huis:
- Knoflook – 1 stuk
- Zout en peper – naar keuze
Categorie: Vlees
Bereidingstijd: 30 minuten
Hoe maak je het?
ONTWIKKELD IN SAMENWERKING MET LANDMARKT.
Breng een pan met water aan de kook.
1) Pel en pers de knoflook. Schil de zoete aardappel en snijd in stukken. Snijd de chorizo in stukken. Snijd de feta in stukjes.
2) Voeg het bouillonblokje bij de pan met inmiddels kokend water en voeg de zoete aardappel toe. Kook de zoete aardappel in 15 minuten zacht.
3) Bak ondertussen de chorizo (ca. 5 minuten) in een pan en laat uitlekken op een stuk keukenpapier.
4) Bak ook ondertussen de pijnboompitten in een ander pannetje totdat ze lichtbruin zijn.
5) Giet de zoete aardappelen af en stamp de zoete aardappelen samen met de knoflook, paprikapoeder en peper en zout naar keuze tot stamppot. Schep de rucola, feta en chorizo door de stamppot.
6) Garneer met de pijnboompitten.