Zomerse gnocchi met chorizo
Ingrediënten
Voor 2 personen:
- Citroen – half stuk
- Gnocchi – 400 gram
- Pijnboompitten – 2 handen
- Chorizo – 75 gram
- Parmezaanse kaas – 45 gram
- Spinazie a la crème – 225 gram
In huis:
- Knoflook – 1 teen
- Olijfolie – 3 el
- Peper en zout – naar keuze
Categorie: Vlees
Bereidingstijd: 20 minuten
Hoe maak je het?
1) Pel en pers de knoflook. Snijd de chorizo in stukjes.
2) Bak in een koekenpan de pijnboompitten licht bruin. Doe de pijnboompitten in een bakje.
3) Bak vervolgens in de koekenpan de chorizo. Laat de chorizo uitlekken op een stuk keukenpapier.
4) Verhit vervolgens 1 eetlepel olijfolie in de koekenpan. Fruit de knoflook aan. Voeg vervolgens de spinazie a la crème toe en warm op een laag vuurtje op.
5) Verhit in een andere koekenpan 2 eetlepels olijfolie en bak de gnocchi in ongeveer 5 minuten goudbruin.
6) Doe de gnocchi, spinazie en chorizo in een pan. Voeg het sap van de citroen toe en breng op smaak met peper en zout.
7) Verdeel de gnocchi over de borden en garneer met de parmezaanse kaas en pijnboompitten.