Verse tagliatelle met gamba’s
Ingrediënten
Voor 2 personen:
- Rode peper – half stuk
- Spinazie – 200 gram
- Peterselie – 1 hand
- Tagliatelle – 150 gram
- Gamba’s – 250 gram
- Parmezaanse kaas – 45 gram
- Room – 125 ml
- Zongedroogde tomaat – 100 gram
In huis:
- Knoflook – 1 teen
- Ui – 1 stuk
- Olijfolie – 1 el
- Peper en zout – naar keuze
Categorie: Vis
Bereidingstijd: 25 minuten
Hoe maak je het?
Breng een pan met water aan de kook.
1) Pel snipper de knoflook en ui. Snijd de rode peper klein. Laat de zongedroogde tomaten uitlekken en snijd in stukjes. Pluk de peterselie.
2) Verhit 1 eetlepel olijfolie in een pan en fruit de knoflook en ui aan. Voeg de gamba’s toe. Voeg vervolgens de rode peper en de spinazie toe en bak totdat de spinazie helemaal geslonken is. Voeg vervolgens de zongedroogde tomaten toe.
3) Doe de tagliatelle in de pan met inmiddels kokend water en kook volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de pasta af.
4) Voeg de pasta toe aan het spinaziemengsel. Voeg hier ook de room en de helft van de parmezaanse kaas aan toe. Breng op smaak met peper en zout.
5) Verdeel de pasta over de borden en garneer met de overige parmezaanse kaas en peterselie.