Melanzane met ricotta

Ingrediënten

Voor 2 personen:

  • Aubergine – 2 stuks
  • Rode peper – half stuk
  • Ricotta – 100 gram
  • Parmezaanse kaas – 60 gram
  • Tomatenpuree – 70 gram
  • Tomatenblokjes – 400 gram

In huis:

  • Knoflook
  • Ui
  • Olijfolie
  • Peper en zout

Categorie: Vegetarisch
Bereidingstijd: 15 minuten (+ 15 minuten in de oven)

Hoe maak je het?

Verwarm de oven voor op 200 graden.

1) Schil de beide aubergines met een kaasschaaf, zodat je lange plakken krijgt. Verhit een scheutje olijfolie in een grilpan en gril de aubergine plakken aan beide kant.

2) Pers de knoflook, versnipper de ui en snijd het rode pepertje in kleine stukjes. Fruit dit aan in de pan. Voeg eerst de tomatenpuree toe, waarna je de tomatenblokjes toevoegt. Laat het geheel 10 minuten inkoken.

3) Verdeel de ricotta over de bodem van de ovenschaal. Bekleed met de helft van de aubergine plakken. Verdeel hier het tomatenmengsel over. Bekleed deze laag vervolgens met de andere helft van de aubergine plakken. Verdeel tot slot de parmezaanse kaas over het geheel. Zet de schaal ongeveer 15 minuten in de oven, totdat de kaas gesmolten is.