Lasagnesoep
Ingrediënten
Voor 2 personen:
- Rode peper – half stuk
- Courgette – half stuk
- Champignons – 100 gram
- Italiaanse kruiden – 2 tl
- Basilicum – 1 hand
- Lasagnebladen – 5 bladen
- Kipfilet – 2 stuks
- Mozzarella – 1 bol
- Tomatenpuree – 70 gram
- Bouillonblokje – half stuk
In huis:
- Knoflook – 1 teen
- Ui – 1 stuk
- Olijfolie – 1 el
- Peper en zout – naar keuze
Categorie: Kip
Bereidingstijd: 20 minuten
Hoe maak je het?
Breng een pan met 500 milliliter water aan de kook.
1) Pel en snipper de knoflook en ui. Snijd de kipfilet in stukjes. Snijd de rode peper klein. Snijd de champignons in plakjes en was de courgette en blokjes. Snijd de basilicum klein. Snijd de mozzarella in plakken.
2) Verhit 1 eetlepel olijfolie in een pan en fruit de knoflook en ui aan. Voeg de kip toe en bak rondom bruin. Voeg de rode peper, courgette en champignons toe en bak enkele minuten mee. Voeg vervolgens de tomatenpuree, Italiaanse kruiden, de helft van de basilicum en peper en zout naar keuze toe en verwarm nog enkele minuten door.
3) Doe het bouillonblokje bij de pan met het inmiddels kokende water en roer goed door elkaar. Voeg de bouillon toe aan de pan met groenten en voeg vervolgens de lasagne bladen toe en laat het geheel 10 minuten zachtjes koken.
4) Verdeel de soep over de borden gevolgd door de mozzarella. Garneer met de overige basilicum.