Gazpacho

Ingrediënten

Voor 2 personen:

  • Basilicum – 1 hand
  • Rode peper – half stuk
  • Tomaten – 2 stuks
  • Komkommer – half stuk
  • Ciabatta – 1 stuk
  • Witte wijnazijn – 2 el

In huis:

  • Knoflook – 1 teen
  • Olijfolie – 4 el
  • Peper en zout – naar keuze
Gazpacho

Categorie: Vegetarisch
Bereidingstijd: 25 minuten 

Hoe maak je het?

Verwarm de oven voor op 220 graden.

1) Pel en pers de knoflook. Snijd de rode peper klein. Was de tomaten en komkommer en snijd in stukjes.

2) Doe de knoflook, rode peper, tomaten, komkommer en peper zout naar keuze in een keukenmachine. Voeg de olijfolie en de witte wijnazijn toe.

3) Mix de soep met de keukenmachine (of staafmixer) tot een soep en zet de soep nog 15 minuten in de ijskast.

4) Doe de ciabatta in de inmiddels voorverwarmde oven en bak in 7 minuten af.

5) Verdeel de soep over de borden. Garneer met de basilicum en serveer met de ciabatta.