Courgettesoep met zalm

Ingrediënten

Voor 2 personen:

  • Courgette – 2 stuks
  • Turksbrood – half brood
  • Gerookte zalm – 100 gram
  • Kruidenkaas – 75 gram
  • Visbouillon – half blokje

In huis:

  • Knoflook
  • Ui 
  • Olijfolie 
  • Peper en zout

Categorie: Vis
Bereidingstijd:
25 minuten

Hoe maak je het?

Breng in een pan 650 ml water aan de kook en verwarm de oven voor op 180 graden.

1) Pers de knoflook en versnipper de ui. Snijd de courgettes in grove blokken.

2) Verhit een scheutje olijfolie in een pan en fruit de knoflook en ui aan. Voeg hier de courgetteblokken aan toe en bak enkele minuten.

3) Los de visbouillon op in de pan met kokend water en voeg dit toe aan de courgettes. Laat het geheel 15 minuten koken.

4) Doe het turksbrood ongeveer 5 minuten in de oven.

5) Haal ondertussen de pan van het vuur en pureer de soep, waarna je de kruidenkaas toevoegt en het geheel goed doorroert. Voeg vervolgens de gerookte zalm toe en laat de soep nog 2 minuten op het vuur staan. Breng de soep op smaak met peper en zout en verdeel over de borden. Serveer de soep samen met het turksbrood.