Courgettesoep met eekhoorntjesbrood

Ingrediënten

Voor 2 personen:

  • Courgette – 1 stuk
  • Kastanjechampignons – 250 gram
  • Ciabatta – 1 stuk
  • Slagroom – 150 ml
  • Gedroogd eekhoorntjesbrood – 15 gram
  • Bouillonblokje – half stuk

In huis:

  • Knoflook – 1 teen
  • Ui – 1 stuk
  • Olijfolie – 2 el
  • Peper en zout – naar keuze
Courgettesoep met eekhoorntjesbrood

Categorie: Vegetarisch
Bereidingstijd: 25 minuten 

Hoe maak je het?

Breng in een pan 650 ml water aan de kook en verwarm de oven voor op 200 graden.

1) Pers de knoflook en versnipper de ui. Snijd de courgettes in grove blokken. Snijd de kastanjechampignons in stukjes.

2) Doe het eekhoorntjesbrood in een kom en giet hier kokend water over tot het net onder water staat. Laat ca. 15 minuten week. Laat het eekhoorntjesbrood na 15 minuten uitlekken en snijd in stukjes.

3) Verhit 1 eetlepel olijfolie in een pan en fruit de knoflook en ui aan. Voeg hier de courgette en het eekhoorntjesbrood aan toe en bak enkele minuten.

4) Los het bouillonblokje op in de pan met inmiddels kokend water en meng goed door elkaar. Voeg de bouillon toe aan de pan met courgette. Laat het geheel 15 minuten koken.

5) Doe de ciabatta in de inmiddels voorverwarmde oven en bak ik 8 minuten bruin.

6) Verhit 1 eetlepel olijfolie in een pan en bak de kastanjechampignons.

7) Haal ondertussen de pan met groenten van het vuur en pureer tot soep. Voeg de slagroom toe en verwarm nog even mee. Breng de soep op smaak met peper en zout en verdeel over de borden. Garneer met de kastanjechampignons en serveer de soep samen met de ciabatta.