Power bowl

Ingrediënten

Voor 2 personen:

  • Avocado – 2 stuks
  • Zoete aardappelen – 3 stuks
  • Broccoli – 1 stronk
  • Limoen – 1 stuk
  • Zilvervliesrijst – 150 gram
  • Kikkererwten – 200 gram
  • Teriyaki saus – 125 ml

In huis:

  • Knoflook – 1 teen
  • Olijfolie – 1 el
  • Peper en zout – naar keuze

Categorie: Vegetarisch
Bereidingstijd: 20 minuten 

Hoe maak je het?

Breng twee pannen met water aan de kook.

1) Pel en snipper de knoflook. Pel de avocado en snijd in plakjes. Schil de zoete aardappel en snijd in blokjes. Was de broccoli en snijd de roosjes van de stronk. Laat de kikkererwten uitlekken.

2) Doe de rijst bij de pan met het inmiddels kokende water en kook volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Giet de rijst af.

3) Doe de zoete aardappelen in de andere pan met inmiddels kokend water en voeg na 10 minuten de broccoli toe. Laat nog 4 minuten doorkoken en giet af.

4) Verhit 1 eetlepel olijfolie in een pan en fruit de knoflook aan. Voeg de teriyaki saus toe en verwarm even door.

5) Verdeel de rijst over de borden, gevolgd door de zoete aardappel, broccoli, avocado, kikkererwten en de teriyakisaus. Serveer met de limoen.