Bietenquiche met geitenkaas

Ingrediënten

Voor 2 personen:

  • Gekookte bieten – 500 gram
  • Basilicum – 1 hand
  • Hartige taartdeeg – 6 plakken
  • Bruinbrood – 4 sneetjes
  • Walnoten – 2 handen
  • Geitenkaas – 100 gram
  • Room – 100 ml
  • Eieren – 2 stuks

In huis:

  • Knoflook – 1 teen
  • Ui – 1 stuk
  • Peper en zout – naar keuze

Categorie: Vegetarisch
Bereidingstijd: 15 minuten (+ 30 minuten in de oven)

Hoe maak je het?

Verwarm de oven voor op 180 graden.

1) Haal de plakken hartige taartdeeg uit de vriezer en laat ze ontdooien. Pel en snipper de knoflook en ui.

2) Verhit 1 eetlepel olijfolie in een pan en fruit de knoflook en ui aan.

3) Doe 1 ei, de gekookte bieten, de room in een kom en mix met een staafmixer. Breng op smaak met peper en zout.

4) Doe het bruine brood in de keukenmachine en maal klein. Klop het andere ei door de broodkruimels.

5) Pak een bakvorm en bekleed de bakvorm met de plakken hartige taartdeeg. Verdeel hier het eiermengsel over, gevolgd door de knoflook en ui, de geitenkaas, walnoten en basilicum. Verdeel als laatste de broodkruimels over de quiche.

6) Bak de quiche in 30 minuten gaar in de voorverwarmde oven.