Pulled chicken-zoete aardappel ovenschotel

Ingrediënten

Voor 2 personen:

  • Zoete aardappel – 400 gram
  • Bladspinazie (diepvries) – 200 gram
  • Paprikapoeder – 1 el
  • Kipdijfilet – 350 gram
  • Geraspte kaas – 100 gram
  • Groentebouillon blokje – half blokje
  • Sriracha saus – 1 el

In huis:

  • Ui – 1 stuk
  • Olijfolie – 1 el
  • Peper en zout – naar keuze

Categorie: Kip
Bereidingstijd: 30 minuten (+ 10 minuten in de oven)

Hoe maak je het?

Breng twee pannen met water aan de kook en verwarm de oven voor op 180 graden.

1) Pel en snipper de ui.

2) Doe de zoete aardappel en de ui in één van de pannen met inmiddels kokend water en kook 15 minuten. Doe de kippendijen samen met het groentebouillon blokje in de andere pan met inmiddels kokend water en kook 20 minuten.

3) Doe ondertussen de bevroren bladspinazie in een pan en verwarm op een laag vuurtje.

4) Giet de zoete aardappelen en ui af en voeg hier de bladspinazie aan toe. Stamp (of mix) tot een puree. Verdeel de zoete aardappel-spinazie puree over een ovenschaal en verdeel hier vervolgens de geraspte kaas over. Zet het geheel 10 minuten in de inmiddels voorverwarmde oven.

5) Haal de kip uit de pan met water en pull ze met 2 vorken tot kleine stukjes. Tip: de kip is ook te pullen met een handmixer. Verdeel de paprikapoeder en sriracha saus over de pulled chicken. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan en bak de pulled chicken totdat het lekker knapperig is. Verdeel dit over de zoete aardappel-spinazie schotel.