Maaltijdsoep van zwarte bonen

Ingrediënten

Voor 2 personen:

  • Rode peper – half stuk
  • Komijn – 2 tl
  • Basilicum – 2 handjes
  • Geraspte mozzarella kaas – 75 gram
  • Zwarte bonen – 400 gram
  • Gepelde tomaten – 400 gram
  • Groente bouillonblokje – half blokje

In huis:

  • Knoflook – 1 teentje
  • Rode ui – 1 stuk
  • Olijfolie – 2 el
  • Peper en zout – naar keuze

Categorie: Vegetarisch
Bereidingstijd: 20 minuten 

Hoe maak je het?

Breng een pan met 250 milliliter water aan de kook.

1) Pel en snipper de knoflook en rode ui. Snijd de rode peper in stukjes. Pluk de koriander.

2) Verhit 1 eetlepel olijfolie in een pan en fruit de knoflook. Voeg de komijn toe en bak even mee. Voeg vervolgens de tomatenblokjes en zwarte bonen toe.

3) Doe het bouillonblokje bij de pan met inmiddels kokend water en meng goed door elkaar. Voeg de bouillon bij de pan met tomatenblokjes en zwarte bonen en voeg peper en zout naar keuze toe. Laat het geheel 10 minuten koken.

4) Haal de pan met bonen van het vuur en pureer tot soep. Verdeel de soep over de borden, gevolgd door de rode ui, geraspte mozzarella kaas en garneer met basilicum.