Gevulde croissant krans

Ingrediënten

Voor 2 personen:

  • Spinazie – 200 gram
  • Champignons – 125 gram
  • Paprikapoeder – 2 el
  • Croissant deeg – 2 blikken
  • Pijnboompitten – 1 handje
  • Geraspte kaas – 100 gram
  • Eieren – 4 stuks

In huis:

  • Knoflook – 1 teentje
  • Ui – 1 stuk
  • Olijfolie – 1 el
  • Peper en zout – naar keuze

Categorie: Vegetarisch
Bereidingstijd: 15 minuten (+ 15 minuten in de oven)

Hoe maak je het?

Verwarm de oven voor op 180 graden.

1) Pel en snipper de knoflook en ui. Snijd de champignons in plakjes. Klop 3 eieren los in een kommetje en roer hier paprikapoeder en peper en zout naar keuze doorheen.

2) Verhit 1 eetlepel olijfolie in een pan en fruit de knoflook en ui. Voeg de champignons toe en bak enkele minuten mee. Voeg vervolgens de spinazie toe en verwarm totdat de spinazie geslonken is. Voeg het eiermengsel toe en bak licht gaar.

3) Haal het croissant deeg uit de blikken en haal de driehoeken los. Bekleed een ovenrek met bakpapier en leg de driehoeken in een cirkel. Zorg ervoor dat de driehoeken elkaar iets overlappen en druk aan. Verdeel het spinazie-eiermengsel over het binnenste gedeelte van het deeg en verdeel hier vervolgens de geraspte kaas overheen. Vouw de punten deeg over de vulling. Klop het laatste ei los en verdeel over het dichtgevouwen deeg.

4) Bak de croissantkrans in ongeveer 15 minuten gaar.