Salade met peer en gorgonzola

Ingrediënten

Voor 2 personen:

  • Rucola slamelange – 50 gram
  • Peer – 2 stuks
  • Cherrytomaten – 250 gram
  • Ciabatta – half stuk
  • Pijnboompitten– 1 handje
  • Gorgonzola – 75 gram
  • Honing – 1 el

In huis:

  • Olijfolie – 2 el
  • Peper en zout – naar keuze

Categorie: Vegetarisch
Bereidingstijd: 15 minuten

Hoe maak je het?

Verwarm de oven voor op 220 graden.

1) Was de peren en snijd in plakken. Was de cherrytomaten en snijd in partjes. Haal de gorgonzola uit de verpakking en snijd in stukken.

2) Verhit 1 eetlepel olijfolie in een grillpan en grill de peren om en om bruin.

3) Verhit een koekenpan en rooster de pijnboompitten.

4) Doe de ciabatta in de oven en bak in 7 minuten af.

5) Doe ondertussen de honing, 1 eetlepel olijfolie en peper en zout in een kom en meng tot een dressing.

6) Verdeel de slamelange over de borden, gevolgd door de peer, cherrytomaten, gorgonzola en pijnboompitten. Garneer met de dressing en serveer met de ciabatta.