Romige orza met pompoen en spek

Ingrediënten

Voor 2 personen:

  • Pompoen – half stuk
  • Peterselie – 2 handjes
  • Orza – 150 gram
  • Spek – 150 gram
  • Melk – 100 ml
  • Parmezaanse kaas – 50 gram

In huis:

  • Boter – 1 mespunt
  • Bloem – 1 el
  • Knoflook – 1 teentje
  • Ui – 1 stuk
  • Olijfolie – 1 el
  • Peper en zout – naar keuze

Categorie: Vlees
Bereidingstijd: 15 minuten (+ 10 minuten in de oven)

Hoe maak je het?

Breng een pan met water aan de kook en verwarm de oven voor op 200 graden.

1) Pel en snipper de knoflook en ui. Snijd de pompoen in stukjes. Pluk de peterselie en snijd klein.

2) Verhit 1 eetlepel olijfolie in een pan en fruit de knoflook en ui aan. Voeg de pompoen stukjes toe en bak deze.

3) Doe de orza in de pan met inmiddels koken water en kook 6 minuten. Giet de orza af.

4) Smelt de boter in een ander pannetje. Voeg de bloem toe en meng dit goed door elkaar. Voeg vervolgens beetje bij beetje de melk toe en blijf het mengsel roeren. Voeg als laatste de parmezaanse kaas, de helft van de peterselie en peper en zout naar keuze toe. Voeg de orza, de pompoenblokjes en de saus samen en verdeel dit over een ovenschaal. Zet de ovenschaal voor 10 minuten in de oven.

5) Verhit ondertussen een koekenpan en bak de spek krokant. Snijd de spek in stukjes.

6) Haal de schaal uit de oven en verdeel hier vervolgens de spek en overige peterselie over.