Aziatisch gemarineerde noedels met garnalen

Ingrediënten

Voor 2 personen:

  • Rode peper – half stuk
  • Gember – 1 cm
  • Champignons – 150 gram
  • Peterselie – 1 handje
  • Noedels – 300 gram
  • Cashewnoten – 2 handjes
  • Garnalen – 200 gram
  • Sojasaus – 3 el
  • Honing – 1 el

In huis:

  • Ui – 1 stuk
  • Knoflook – 1 teentje
  • Olijfolie – 1 el
  • Peper en zout – naar keuze

Categorie: Vis
Bereidingstijd: 15 minuten 

Hoe maak je het?

Breng een pan met water aan de kook.

1) Pel en snipper de knoflook en ui. Snijd de rode peper in kleine stukjes. Schil de gember en snijd klein. Pluk de peterselie en snijd klein.

2) Verhit 1 eetlepel olijfolie in een pan en fruit de knoflook en ui aan. Voeg de rode peper en gember toe. Voeg de garnalen toe en bak enkele minuten mee. Voeg vervolgens de champignons toe en bak nog enkele minuten mee.

3) Doe ondertussen de noedels in de pan met het inmiddels kokende water en kook volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de noedels af en voeg de garnalen, champignons, sojasaus, honing en peper en zout naar keuze toe.

4) Verdeel de noedels over de borden en garneer met de peterselie en cashewnoten.