Naanpizza met hummus en zalm

Ingrediënten

Voor 2 personen: 

  • Broccoli – 1 stronk 
  • Cherrytomaten – 125 gram 
  • Citroen – half stuk 
  • Naanbrood – 2 stuks 
  • Gerookte zalm – 100 gram 
  • Parmezaanse kaas – 25 gram 
  • Kikkererwten – 200 gram 
  • Tahin – 2 el 

In huis: 

  • Knoflook – 1 teen 
  • Olijfolie – 1 el 
  • Peper en zout – naar keuze 
Naanpizza met hummus en zalm

Categorie: Vis
Bereidingstijd: 20 minuten (+ 10 minuten in de oven)

Hoe maak je het?

Verwarm de oven voor op 200 graden.  

1) Pel en pers de knoflook. Snijd de cherrytomaten doormidden. Snijd de stronken van de broccoli en snijd klein. Giet de kikkererwten af.  

2) Doe de kikkererwten samen met de knoflook, sap van een halve citroen, 2 eetlepels tahin, 5 eetlepels olijfolie en 2 eetlepels water in de keukenmachine en pureer tot een glad geheel. Breng op smaak met peper en zout. 

3) Verhit 1 eetlepel olijfolie in een pan en bak de broccoli. 

4) Haal de naanbroden uit de verpakking en verdeel de hummus over de naanbroden. Verdeel hier vervolgens de parmezaanse kaas overheen, gevolgd door de zalm, broccoli en cherrytomaten.  

5) Bak de naanbroodpizza’s in 10 minuten af in de oven.