Aardappel-prei soep met geitenkaas

Ingrediënten

Voor 2 personen:

  • Prei – 1 stuk
  • Koriander kruiden – 1 el
  • Aardappelen – 250 gram
  • Stokbrood – half stuk
  • Geitenkaas – 75 gram
  • Bouillon – 1 blokje

In huis:

  • Knoflook – 1 teen
  • Ui – 1 stuk
  • Olijfolie – 1 el
  • Peper en zout – naar keuze
Aardappel-prei soep met geitenkaas

Categorie: Vegetarisch
Bereidingstijd: 25 minuten 

Hoe maak je het?

Breng een pan met 500 milliliter water aan de kook en verwarm de oven voor op 220 graden.

1) Pel en snipper de knoflook en ui. Schil de aardappelen en snijd in stukken. Was de prei en snijd ook in stukken.

2) Verhit 1 eetlepel olijfolie in een pan en fruit de ui en knoflook aan. Voeg de aardappelen en prei toe en bak enkele minuten mee.

3) Doe het bouillon blokje in de pan met inmiddels kokende water en roer door elkaar. Voeg dit bij de pan met de aardappelen en prei, en voeg hier vervolgens peper, zout en de koriander kruiden aan toe en laat het geheel 15 minuten koken.

4) Doe ondertussen het stokbrood in de oven en bak in 12 minuten af.

5) Haal de pan van het vuur en pureer het geheel tot soep. Verdeel de soep over de kommetjes. Garneer de soep met de geitenkaas en serveer met het stokbrood.