Zalm met korst van parmezaanse kaas

Ingrediënten

Voor 2 personen:

  • Peterselie – 3 handen
  • Citroen – half stuk
  • Cherrytomaten – 250 gram
  • Broccoli – 1 stuk
  • Walnoten – 2 handen
  • Couscous – 150 gram
  • Zalmfilets – 2 moten
  • Parmezaanse kaas – 45 gram

In huis:

  • Rode ui – 1 stuk
  • Olijfolie – 1 el
  • Peper en zout – naar keuze
Zalm met korst van parmezaanse kaas

Categorie: Vis
Bereidingstijd: 20 minuten (+ 15 minuten in de oven)

Hoe maak je het?

Verwarm de oven voor op 180 graden en breng een pan met water aan de kook.

1) Pel en snipper de rode ui. Was de cherrytomaten en snijd door midden. Snijd de roosjes van de broccoli.

2) Doe 2 handen peterselie, walnoten, 25 gram parmezaanse kaas, de rasp van een halve citroen en peper en zout naar keuze in een kom en mix met een mixer (of keukenmachine) tot een kruimelig geheel.

3) Verdeel het kruidenmengsel over de zalmfilets en zet voor 15 minuten in de oven.

4) Doe de broccoli in de pan met inmiddels kokend water en kook 4 minuten. Giet af.

5) Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Breng de couscous op smaak met 1 eetlepel olijfolie, de sap van een halve citroen en peper en zout naar keuze. Meng de couscous met de cherrytomaten, broccoli, rode ui en overgebleven parmezaanse kaas en peterselie.

6) Verdeel de couscous over de borden, gevolgd door de zalmfilets.