Macaroni ovenschotel met pompoen en mozzarella

Ingrediënten

Voor 2 personen:

  • Flespompoen – half stuk
  • Rode paprika – 1 stuk
  • Italiaanse kruiden – 2 tl
  • Macaroni – 150 gram
  • Mozzarella – 1 bol
  • Tomatenblokjes – 400 ml

In huis:

  • Ui – 1 stuk
  • Knoflook – 1 teen
  • Olijfolie – 1 el
  • Peper en zout – naar keuze
Macaroni ovenschotel met pompoen en mozzarella

Categorie: Vegetarisch
Bereidingstijd: 25 minuten (+ 15 minuten in de oven)

Hoe maak je het?

Verwarm de oven voor op 200 graden en breng een pan met water aan de kook.

1) Pers de knoflook en versnipper de ui. Snijd de pompoen en rode paprika in kleine stukjes. Laat de mozzarella uitlekken en snijd in plakken.

2) Verhit 1 eetlepel olijfolie in een pan en fruit de knoflook en ui aan. Voeg hier de pompoen en rode paprika aan toe en bak enkele minuten mee. Roer hier de tomatenblokjes door. Breng op smaak met peper, zout en de Italiaanse kruiden en laat het geheel eventjes sudderen.

3) Doe ondertussen de macaroni in de pan met het inmiddels kokende water en kook volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Giet de macaroni af en voeg bij de tomatensaus. Roer goed door elkaar.

4) Doe het geheel in een ovenschaal en bekleed met de plakken mozzarella. Zet de ovenschaal 15 minuten in de oven, totdat de mozzarella gesmolten is.