Romige zalm met spinazie

Ingrediënten

Voor 2 personen:

  • Spinazie – 200 gram
  • Dille – 2 handen
  • Avocado – 1 stuk
  • Zalm – 170 gram
  • Pancetta – 40 gram
  • Parmezaanse kaas – 45 gram
  • Kookroom – 100 ml

In huis:

  • Knoflook – 1 teen
  • Olijfolie – 1 el
  • Peper en zout – naar keuze

Categorie: Vis
Bereidingstijd: 10 minuten (+ 15 minuten in de oven)

Hoe maak je het?

1) Pel en pers de knoflook. Pel de avocado en snijd in plakken.

2) Verhit 1 eetlepel olijfolie in een pan en fruit de knoflook aan. Voeg de spinazie toe en laat kort slinken. Voeg de kookroom en de helft van de parmezaanse kaas toe en breng op smaak met peper en zout. Verwarm kort door.

3) Verdeel de spinazie over een ovenschaal, gevolgd door de zalmfilets. Beleg de zalmfilets met de pancetta en garneer met de dille. Zet het geheel 15 minuten in de oven. Verdeel over de borden en garneer met de avocado overgebleven parmezaanse kaas.