Bami babi pangang

Ingrediënten

Voor 2 personen:

  • Komkommer – half stuk
  • Citroen – half stuk
  • Bami – 300 gram
  • Hamlappen – 200 gram
  • Ketjap manis – 2 el
  • Sojasaus – 1 el
  • Tomatenpuree – 70 gram
  • Donkere basterdsuiker – 2 el
  • Ketchup – 2 el

In huis:

  • Bloem – 1 el
  • Ui – 1 stuk
  • Knoflook – 1 teen
  • Olijfolie – 2 el
Bami babi pangang

Categorie: Vlees
Bereidingstijd: 30 minuten 

Hoe maak je het?

1) Pel en snipper de knoflook en ui. Snijd de hamlappen in dunne reepjes. Was de komkommer en snijd in halve maantjes.

2) Doe de hamlappen met de geperste knoflook, ketjap manis en sojasaus in een kom en meng goed door elkaar. Laat 15 minuten rusten in de koelkast.

3) Verhit 1 eetlepel olijfolie in een pan en fruit de ui aan. Voeg de tomatenpuree, ketchup, donkere basterdsuiker, sap van een halve citroen en 150 milliliter water toe. Laat de saus 15 minuten pruttelen.

4) Kook de bami volgens de aanwijzingen op de verpakking.

5) Verhit 1 eetlepel olijfolie in een pan en bak het vlees. Voeg de vlees aan de saus toe en verwarm goed door. Tip: Als de saus nog te dun is, meng dan 1 eetlepel bloem met 25 milliliter water en meng (dit noem je ook wel lopend meel). Voeg het lopende meel bij de saus om het wat dikker te maken.

6) Verdeel de rijst over de borden, gevolgd door de babi pangang. Serveer met de komkommer.