Pizza calzone

Ingrediënten

Voor 2 personen:

  • Tomaten – 3 stuks
  • Champignons – 150 gram
  • Basilicum – 1 hand
  • Italiaanse kruiden – 2 tl
  • Bladerdeeg op rol (tante Fanny) – 1 stuk
  • Mozzarella bolletjes – 125 gram
  • Tomatenpuree – 70 gram

In huis:

  • Knoflook – 1 teen
  • Peper en zout – naar keuze
Pizza calzone

Categorie: Vegetarisch
Bereidingstijd: 15 minuten (+ 20 minuten in de oven)

Hoe maak je het?

Verwarm de oven voor op 220 graden.

1) Pel en snipper de knoflook. Was de tomaten en snijd in plakken. Snijd de champignons in plakken. Snijd de mozzarella in plakken.

2) Verhit een scheutje olijfolie in een pan en fruit de knoflook aan. Voeg vervolgens de tomatenpuree, Italiaanse kruiden en peper en zout naar keuze toe en verwarm. Haal de pan van het vuur.

3) Rol de rol bladerdeeg uit en snijd er twee grote ovale stukken uit. Beleg 1 helft met de tomatenpuree, tomaten, mozzarella bolletjes en champignons. Vouw de pakketjes dicht en leg op een ovenblad.

4) Doe de pizza’s calzone in de oven en bak in 15 tot 20 minuten gaar. Garneer met de basilicum.