Italiaans gehaktpannetje

Ingrediënten

Voor 2 personen:

  • Cherrytomaten – 250 gram
  • Aubergine – 1 stuk
  • Basilicum – 2 handen
  • Volkoren penne – 150 gram
  • Feta – 75 gram
  • Gehakt – 300 gram
  • Tomatenpuree – 70 gram
  • Tomatenblokjes – 400 gram
  • Bouillonblokje – half stuk

In huis:

  • Knoflook – 1 teen
  • Ui – 1 stuk
  • Olijfolie – 1 el
  • Peper en zout – naar keuze
Italiaans gehaktpannetje

Categorie: Vlees
Bereidingstijd: 30 minuten (+ 10 minuten in de oven)

Hoe maak je het?

Verwarm de oven voor op 200 graden en breng een pan met water aan de kook.

1) Pers de knoflook en snipper de ui. Was de cherrytomaten en snijd doormidden. Was de aubergine en snijd in kleine stukjes. Pluk de basilicum en snijd de helft klein. Verbrokkel de feta.

2) Verhit 1 eetlepel olijfolie in een pan en fruit de knoflook en ui aan. Voeg het gehakt aan toe en bak rul. Voeg vervolgens de aubergine en cherrytomaten toe en bak enkele minuten mee. Roer hier de tomatenpuree door, gevolgd door de tomatenblokjes, bouillonblokje, klein gesneden basilicum en peper en zout naar keuze. Laat het geheel 15 minuten zachtjes koken.

3) Doe de penne in de pan met het inmiddels kokende water en kook volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de penne vervolgens af.

4) Verdeel de penne over de ovenschaal, gevolgd door het tomatenmengsel. Beleg met de feta. Zet het geheel 10 minuten in de oven. Garneer met de overgebleven basilicum.