Broccolisoep met zalm

Ingrediënten

Voor 2 personen:

  • Broccoli – 1 stronk
  • Breekbrood kaas-ui – half stuk
  • Zalm – 160 gram
  • Kookroom – 50 ml
  • Bouillonblokje – half stuk

In huis:

  • Knoflook – 1 teen
  • Ui – 1 stuk
  • Olijfolie – 1 el
  • Peper en zout – naar keuze
Broccolisoep met zalm

Categorie: Vis
Bereidingstijd: 25 minuten

Hoe maak je het?

Breng een pan met 500 ml water aan de kook en verwarm de oven voor op 220 graden.

1) Pel en snipper de knoflook en ui. Snijd de broccoli in stukken. Snijd of scheur de zalm in stukken.

2) Verhit 1 eetlepel olijfolie een in pan en fruit de knoflook en ui aan. Voeg de broccoli toe en bak enkele minuten mee.

3) Doe het groentebouillon blokje bij de pan met het inmiddels kokende water en los op. Voeg dit bij de pan met de broccoli. Voeg hier peper en zout naar keuze aan toe en laat het geheel 15 minuten zachtjes koken.

4) Doe ondertussen het breekbrood in de oven en bak in 6 tot 8 minuten af.

5) Haal de pan met broccoli van het vuur en pureer tot soep. Voeg hier vervolgens de kookroom aan toe en verwarm nog even door. Verdeel de soep over de borden, gevolgd door de zalm. Serveer met het breekbrood.