Gnocchi met truffel

Ingrediënten

Voor 2 personen:

  • Cherrytomaten – 250 gram
  • Gnocchi – 400 gram
  • Melk – 150 ml
  • Parmezaanse kaas – 45 gram
  • Truffeltapenade – 50 gram

In huis:

  • Boter – 1 flinke mespunt
  • Knoflook – 1 teen
  • Bloem – 1 el
  • Peper en zout – naar keuze
Gnocchi met truffel

Categorie: Vegetarisch
Bereidingstijd: 15 minuten (+ 20 minuten in de oven)

Hoe maak je het?

Verwarm de oven voor op 200 graden.

1) Pel en pers de knoflook. Was de cherrytomaten uit snijd doormidden.

2) Verhit 1 flinke mespunt boter in een pan en fruit de knoflook aan. melt de boter in een steelpannetje. Roer hier vervolgens de bloem doorheen. Voeg hier vervolgens beetje bij beetje melk aan toe en roer goed door elkaar, zodat het 1 geheel is. Laat de saus gedurende 5 minuten inkoken. Voeg hier de gnocchi, truffeltapenade en de helft van de parmezaanse kaas en toe en verwarm alles goed door.

3) Verdeel het geheel over een ovenschaal. Verdeel hier vervolgens de cherrytomaten en de rest van de parmezaanse kaas over. Breng op smaak met peper en zout. Zet het geheel circa 20 minuten in de oven.