Kleurrijke kip curry

Ingrediënten

Voor 2 personen:

  • Sperziebonen – 200 gram
  • Rode paprika – 1 stuk
  • Champignons – 125 gram
  • Rode peper – half stuk
  • Gele rijst – 150 gram
  • Kipdijfilet – 360 gram
  • Rode curry kruidenpasta – 70 gram
  • Kokosmelk – 400 ml

In huis:

  • Zonnebloemolie – 2 el
  • Knoflook – 1 teen
  • Ui – 1 stuk
  • Peper en zout – naar keuze
Kleurrijke kipcurry

Categorie: Kip
Bereidingstijd: 25 minuten 

Hoe maak je het?

Breng twee pannen met water aan de kook.

1) Pel en snipper de ui en knoflook.. Was de sperziebonen en snijd de randjes eraf. Was de rode paprika en snijd in plakjes. Snijd de champignons in plakjes. Snijd de kipfilet in blokjes. Snijd de rode peper klein.

2) Verhit 2 eetlepels zonnebloemolie in een wokpan en bak de kipfilet rondom bruin. Voeg vervolgens de knoflook en ui toe en fruit aan. Voeg hier de helft van de rode peper, rode paprika en champignons aan toe en bak enkele minuten. Voeg de rode curry pasta toe en roer door elkaar. Voeg als laatst de kokosmelk toe en en laat het geheel 10 minuten zachtjes koken. Breng op smaak met peper en zout.

3) Doe ondertussen de gele rijst in de pan met inmiddels kokend water en kook volgens de aanwijzingen op de verpakking.

4) Doe de sperziebonen in de andere pan met inmiddels kokend water en kook in 6 minuten gaar.

5) Verdeel de rijst over de borden, gevolgd door de curry en de sperziebonen.